onsdag 5. mai 2010

Mer enn bare jobben


Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er Kongsberg patriot!

Kongsberg har et fremtidsrettet, mangfoldig og variert arbeidsmarked. Her oppe i skauen, har sølvet og vannet gjort at vi har utviklet industri i verdensklasse. Hit bør du komme hvis du virkelig vil jobbe sammen med noen av landets klokeste hoder og med teknologi som, for å bruke en idrettsmetafor, er ekstremsport.

Kongsberg er en industriby med framtida foran seg. Som den alltid har hatt. Industrien har ført Kongsberg lenger ut i verden enn noen gang, men den har også gjort verden til en større del av oss. Ingen andre steder i Norge flyr folk mer per innbygger enn i Kongsberg. Ingen andre steder er andelen ingeniører tettere. Dette forteller mye om vår globale industri.

Når du setter deg i et fly med mer enn 70 passasjerer inneholder det deler fra Kongsberg. På havbunnen, i de vanskeligste tilgjengelige olje- og gass feltene i verden, er det sannsynlig høyteknologi fra Kongsberg. Den viktige romfarten har teknologi herfra. Går du til skipsfart og forsvarsteknologi er bildet det samme. Kongsberg preger jordkloden fra havbunn til rommet og verden preger Kongsberg gjennom at folk fra hele verden jobber i vår by. Det er positivt og gir viktige inntekter vi kan fordele i vårt samfunn.

Bedriftene skaper jobber å leve av.

Men Kongsberg har også mye å leve for. For meg er det beste av alt naturen, spesielt ski mulighetene. Mil på mil med skiløyper, til og med midt i byen, gjør livet verd å leve. Hva er vel bedre en søndag å legge ut på skitur enten på Skrim, Blefjell eller Heistadmoen? Eller en tur opp bratte bakker forbi kulturminner til Knutefjell, hvor vertskapet på Knutehytta står klar med de deiligste vaflene du kan tenke deg. Når snøen har gått kan du fiske samme sted eller bruke en av turistforeningens hytter i området. Herlig!

Jazzfestival, Glogelfestival, sølvgruver og et rikt idrett og kulturliv hele året, betyr gode opplevelser. Når ny E-134 nå snart kommer, med byggestart i 2012, blir kommunikasjonene inn og ut av Kongsberg enda bedre. Nytt togstopp mer sentralt i forhold næringsparken, vil gjøre det enklere å reise kollektivt.

Skal Kongsberg klare seg like godt framover trengs både ny E-134, tilgang på risikokapital, forskning og utvikling. Men mest av alt trenger vi mennesker til å gjøre jobben. Gode fagarbeidere og ingeniører. Leger og sykepleiere til sykehus og kommune. Folk som starter egen virksomhet i en handelsby med en kjøpesterk befolkning. Jeg håper du er en av dem.

Laila Gustavsen
Stortingsrepresentant for Buskerud Arbeiderparti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar